Aanmeldingen secundair onderwijs

publish date
03.04.2020

Op maandag 30 maart is het online aanmeldsysteem voor de leerlingen die overstappen naar het eerste jaar secundair onderwijs van start gegaan. Sinds dit schooljaar kan je binnen dit systeem kiezen voor 66 scholen verspreid over Vlaams-Brabant en het Mechelse.

We verwachten dat er in totaal circa 10.000 leerlingen voor het eerste jaar SO zullen aangemeld worden. Na amper 4 dagen zijn er al bijna 6000 aanmeldingen gebeurd.

Ouders kunnen hun kinderen nog aanmelden tot en met 24 april om 14.00. Dan sluit het systeem af. Bij de toewijzing houdt het systeem rekening met ieders school van eerste voorkeur. Als er meer kandidaten dan plaatsen zijn voor hun hoogste voorkeur, dan zal het lot op een objectieve wijze beslissen wie wordt toegewezen. Wie niet wordt toegewezen houdt sowieso een reserveticket voor de voorkeursschool.  De ouders worden op 7 mei op de hoogte gebracht van de school die aan hun kind wordt toegewezen.

De grote toevloed van aanmelders bij de start van de aanmeldingen zorgde voor een zware belasting op het systeem, waardoor er vertraging optrad. “Deze vertraging werd snel opgemerkt en rechtgezet.” meldt Johan Vrancken, logistiek verantwoordelijke, “Hierbij kunnen we rekenen op een sterk technisch team en een uitgebreide groep van helpdesk-medewerkers. Zij werken door de corona-crisis van thuis uit maar staan online nauw in onderling contact.”

Zoals gezegd: aanmelden kan nog tot en met 24 april om 14.00.

Meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen vind je op www.aanmelden.school

Volgende van de detaillijst