4de jaars brouwen nieuwe tripel "Nekker"

publish date
31.01.2020

Maandag 10 februari brouwen de leerlingen van het 4de jaar biotechnische wetenschappen in PTS Mechelen een ambachtelijke, smaakvolle tripel in het kader van hun lessen labo biotechnologie. Ervaren brouwers van de Verhuisbrouwerij staan de leerlingen bij om de kwaliteit van het bier te verhogen. Wie vooral benieuwd is naar de smaak van “Nekker” kan in primeur komen proeven tijdens de opendeurdag op zondag 10 mei.

Brouwdag

Met de brouwdag op 10 februari passen de leerlingen hun opgedane kennis toe in de praktijk. Ze hebben namelijk het ganse brouwproces uitgebreid bestudeerd tijdens de theorielessen en gingen reeds op brouwerijbezoek.

Niet enkel het brouwen zelf, maar ook de promotie errond pakken de leerlingen professioneel aan. Zo werd de communicatiedienst van de provincie Antwerpen ingeschakeld. Zij coachten de leerlingen bij het ontwerpen van de naam, het logo en de slogan van hun bier.

De naam van het PTS-bier van 2020, “Nekker”, is gebaseerd op een legende van de stad Mechelen. Volgens de verhalen zat er een duister monster in het water in en rond Mechelen dat voorbijgangers mee in het moeras trok. Andere verhalen beweren echter dat de inwoners zelf te diep in het glas hadden gekeken en zo in het water belandden. Dit verhaal wordt ook weerspiegeld in het door onze leerlingen zelf ontworpen logo.